30.8.08

caçar mosques

Las moscas tienen un plan  (O, ELS DIARIS A L'ESTIU)

(És recomanable seguir el link per veure la complexitat de la cosa)

Un método para cazarlas
La investigación aporta nuevos datos que dejan entrever que las moscas poseen un sistema nervioso complejo. Y deja en la literatura científica nociones mucho menos profundas: un método infalible para cazarlas. El secreto está en la anticipación. Las moscas son listas, pero también predecibles, según han demostrado estos estudios. Por eso es mejor no apuntar al sitio exacto en el que se encuentra la mosca. «Es mejor ir un poco más hacia donde se cree que va a saltar cuando vea venir el cazamoscas», recomienda Dickinson.

Tinc un marit que és un gran caçador de mosques. Fixa't tu, que si en tens una que et ronda pel damunt, el crides, t'immobilitzes a fi i efecte que la mosca no marxi, ell estudia la mosca tal i com ho fan els científics, ataca i zas! li queda la mosca dins el puny.
Això són anys d'observació, des de la més tendra infantesa, als pupitres de l'escola i als estius al menjador de casa. A hores d'ara està en plena forma i no se n'hi escapa cap.
Quan el vaig conèixer, una de les coses que m'explicava llavors ja era la tècnica de caçar mosques, com observar-les i avançar-se al seu moviment. Ves, i ara surten científics que, gastant una calerada, han arribat a la mateixa conclusió. El meu home, quan ho ha llegit, s'ha disgustat una miqueta, pensant que si li ho haguessin preguntat a ell, quants diners haurien estalviat i hauria pogur sortir el seu nom al diari. I és que aquest home meu sempre s'avança als esdeveniments, i això no li resulta. Però caçar mosques com ell, ningú!

26.8.08

el compte enrere


Ja s'acaba el SUMMER TIME, a les tardes comencen a baixar núvols grisos de la muntanya i cau alguna gotellada al vespre... a veure si avui encara podem anar a prendre una estoneta la fresca al Plus!

Summertime,
And the livin' is easy
Fish are jumpin'
And the cotton is high

Your daddy's rich
And your mamma's good lookin'
So hush little baby
Don't you cry

One of these mornings
You're going to rise up singing
Then you'll spread your wings
And you'll take to the sky

But till that morning
There's a'nothing can harm you
With daddy and mamma standing by

Summertime,
And the livin' is easy
Fish are jumpin'
And the cotton is high

Your daddy's rich
And your mamma's good lookin'
So hush little baby
Don't you cry

15.8.08

Una nit d'estiu


Nits d'estiu que només he vist al cinema. Ambient relaxat, música suau, il.luminació tènue, la lluna que vigila i els estels que l'acompanyen; els arbres que guarden de la humitat de la nit, gent... poca, la necessària, desconeguts...
No ho sé si m'hauria agradat portar un vestit d'aquests. Vaja, no. Qui em coneix sap que mai no hauria pogut disfressar-me de tal manera. Però, en el fons del meu pensament sempre hi quedarà allò que va dir la guineu quan no les podia haver: "Són verdes".